🎁 Fri frakt vid 499:- ⚡Snabb leverans! 🚛Frakt endast 29kr!

Kvacksalvare

  • 389 kr
I lager

Årets familjespel 2022!

Spelarna är kvacksalvare och bedragare som brygger hemliga elixirer med ingredienser dragna ur en tygpåse.


Var försiktig med vad du lägger till, för en nypa för mycket av det ena eller det andra kommer gör att blandningen sprängs!

Varje spelare har sin egen påse med ingredienschips. Under varje omgång drar de samtidigt marker från sina påsar och lägger till dem i sina grytor. Ju högre värde på det dragna chipet, desto längre placeras det i grytans virvlande mönster, vilket ökar hur mycket bryggden kommer att vara värd. Utmana lyckan så långt du kan, men om du lägger till för många bolmörter exploderar din gryta!

I slutet av varje omgång får spelarna segerpoäng och mynt att spendera på nya ingredienser, beroende på hur bra de lyckades fylla sina grytor. Men spelare vars grytor har exploderat måste välja poäng eller mynt - inte båda! Spelaren med flest segerpoäng i slutet av nio omgångar vinner spelet.

Juryns motivering till årets familjespel 2022:

Här är man kvacksalvare, bedragare som ska koka ihop häpnadsväckande elixir mot allt från fotsvett och hicka till hemlängtan och brustet hjärta. Varje spelare har en påse med ingredienser (sammanlagt hela 219 stycken) som ska läggas i respektive gryta. Det gäller att satsa stort, men med för mycket i grytan kan den explodera. I nio omgångar tampas kvacksalvarna om att bli den bästa helaren i stan. Humoristiskt, intrikat med mer strategi än slump i botten av grytan.


2-4 Spelare

45 Min

10+ År